Datum

Stem nu op M’hamed Yahia als Sociaal Werker van 2023!

Inhoud

M’hamed Yahia werkt al ruim 25 jaar bij LEVgroep als sociaal werker en is een verbindende schakel binnen het sociaal domein. Hij is genomineerd voor de titel Sociaal Werker van 2023. Van 11 april tot en met 19 mei (17.00 uur) kun je op hem stemmen via de website van Sociaal Werk Werkt!Tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk op woensdag 24 mei 2023 wordt bekend gemaakt wie winnaar en opvolger wordt van Redouan el Khayari, Sociaal Werker van 2023.

Stem nu op M'hamed Yahia


M’hamed vindt het heel belangrijk dat hij mensen kansen kan bieden. Niet iedereen redt het op eigen kracht en soms hebben mensen een duwtje nodig. Als sociaal werker bij LEVgroep ligt zijn focus op het ondersteunen en faciliteren van inwoners voor het bereiken van hun doelen. Zelf heeft hij daarbij een bescheiden rol, want als mensen samenwerken dan kunnen ze op eigen kracht ver komen. Hij geeft hen daarbij zijn vertrouwen. Want als je vertrouwen geeft, dan krijg je het ook terug.

Waar gaat M’hamed zich als Sociaal Werker van het Jaar voor inzetten?
Volgens hem begint het ermee dat sociaal werkers (en hun managers) zelf tussen de mensen komen. Projecten moeten starten op straatniveau in plaats van op beleidsniveau.

“Er is een beweging nodig waarbij inwoners hun eigen problemen aanpakken en kansen zien en pakken. Met ondersteuning van sociaal werkers die niet achter hun beeldscherm zitten maar eropaf gaan en luisteren naar inwoners. Daarnaast moeten organisaties in het veld niet met elkaar concurreren, maar samenwerken. Samen moeten we dienend zijn aan inwoners.” – M’hamed Yahia

M’hamed houdt van zijn vak en draagt graag uit wat sociaal werk zo bijzonder maakt. Hij laat duidelijk zien en merken wat zijn drijfveer is voor de samenleving en vertelt dat onder meer in zijn filmpje. Bekijk het hieronder of via www.sociaalwerk-werkt.nl/mhamed-yahia

 

Stem nu op M'hamed Yahia


Over Sociaal Werk werkt!
Sociaal Werk werkt! organiseert de verkiezing om het cruciale vak van sociaal werker meer bekendheid te geven. Via de verkiezing geven ze het vak extra zichtbaarheid en leggen ze belangrijke verbindingen tussen sociaal werkers zelf, politiek, onderwijs en media. De genomineerden laten zich een jaar lang op veel plekken in het land zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten.