Taalcoach

Bij LEV werken we met taalcoaches. Als je de Nederlandse taal weinig begrijpt, en je volgt NT2 les (of je bent klaar), kun je gekoppeld worden aan een taalvrijwilliger. Het is wel belangrijk dat je al een beetje Nederlands praat. Samen maken jullie een afspraak op welke dag en welke tijd je bij elkaar komt. Je kunt dus zelf bepalen waar en wanneer je oefent met de Nederlandse taal. Vanuit LEV is er materiaal beschikbaar om het oefenen leuker en gemakkelijker te maken.

Voor wie?

Het taalcoach project is er voor inwoners met een niet-Nederlandse achtergrond (NT2) en inwoners met Nederlands als moedertaal maar daar moeite mee hebben (NT1). 

Wat doet een taalcoach?

De taalcoach helpt inwoners met de Nederlandse taal. Hoe de begeleiding eruit gaat zien, mogen de vrijwilliger en inwoner zelf bepalen. Zo kan er samen gesproken worden over moeilijke woorden en begrippen op school/werk, samen lezen, maar ook gezellig kletsen met een kopje koffie, een stukje wandelen of samen naar de bibliotheek gaan is mogelijk.

Aanmelden

Heb je behoefte aan een taalcoach of wil je juist iemand helpen als taalcoach? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij bekijken samen met jou wat er mogelijk is. 

Neem contact op met onze specialisten

Sophie
de Smedt

Buurtcoach - Coördinator Taal en Integratie